• Türkçe
  • English
Av. Gülşen Orman ÇAKAR

Av. Gülşen Orman ÇAKAR

Sevgili arkadaşlarım ve değerli Haluk Hocam,

Kendimi tanıtmak ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesini başlayacak arkadaşlarıma yol gösterebilmek adına bana fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum.

Ben, Avukat Gülşen Orman Çakar. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesine 2001 yılında başladım ve 2005 yılında yani 4 yılda mezun oldum. Sonrasında avukatlık stajımı yapmak için İstanbul Barosu’na başvurdum ve 1 yıllık zorunlu avukatlık stajının ardından 2006 yılının Aralık ayında avukatlık ruhsatnamemi aldım. Çeşitli Hukuk Bürolarında deneyim kazandıktan sonra 2010 yılında da kendi Hukuk Büromu açtım. Halen daha Kadıköy’deki büromda serbest avukatlık yapmaktayım. Ayrıca 6325 sayılı Kanun gereği, Arabulucu olabilmek için gerekli olan eğitimi de tamamladım. Fakültede öğrendiklerim sayesinde şuan Ceza Hukuku ve Özel Hukuk alanında oldukça güçlü bir bilgi birikimine sahibim.

Sevgili arkadaşlarım, bugün bu yazıyı okuyorsanız demek ki tercih aşamasındasınız. Bu yazıyla amacım, hem kendimi size tanıtmak, hem de sizin Hukuk Fakültesi seçiminizde, kafanızda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak ve yol göstermek olduğunu bilmenizi isterim.

Üniversite sınavı ve sonrasında Üniversite seçimi aşamasına kadar gelinen süreçte, yaşadığınız sıkıntıları ve zorlukları çok iyi anlıyorum. Emin olun, tercih konusunda en az sizin kadar zorlanmıştım. Ancak yaptığım araştırmalar sonucunda, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinin eğitiminin ve öğretim görevlisi kadrosunun ne kadar kaliteli olduğunu keşfettim. Bu sebeple de, gecikmeksizin hemen tercihimi yaptım. Fakülteye başladığımda 18 yaşındaydım, şimdi 30 yaşındayım. Aradan 12 sene geçmesine rağmen tercihlerimin ne kadar doğru olduğunu her geçen gün bir kere daha anlıyorum.

Sevgili arkadaşlarım, Fakülteye başladığım ilk günden, Fakülteyi bitirdiğim güne kadar, hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinden sınırsızca yararlandım. Gerek ders çalışırken, gerekse ders dinlerken aklıma takılan her şeyi not eder, sonra da gecikmeksizin hocalarıma sorardım. Hiçbir hocam, sorduğum sorulardan sıkılmaz, bunalmaz ya da bu da sorulur mu artık Gülşen demezdi. Sonsuz bir saygı ve sevgiyle istediğim konuyu baştan sona anlatırlar, her defasında benim için özel bir zaman yaratırlardı. Bu da kendimi ayrıcalıklı hissetmemi sağlar ve özgüvenimi arttırdı.

Unutmayın ki, günümüzde bilgi güçtür, bu bilgi de Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tam ve doğru şekilde veriliyor. Bu sebeple de, öğrenirken sormaktan çekinmeyin. Hukuk okuması da öğrenmesi de oldukça keyiflidir. Öğrendikçe daha fazlasını istersiniz ve emin olun tüm hocalarınız size daha da fazlasını öğretmek için her zaman orada hazır olacaklardır.

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kattığı bilgi ve deneyim bana iş yaşamımda oldukça yararlı oldu ve olmaya da devam ediyor. Stajdan sonra iş başvurusu yaptığım tüm Hukuk Büroları benimle çalışmak istedi. Normalde onların seçim yapması gerekirken bu sefer ben büro seçimi yapmaya başladım ki bu da özgüvenimi oldukça arttırmıştı. Beni tanıyan her hakim ve avukat, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğumu duyduklarında, “Yeditepe’nin eğitimi iyiymiş, aynı dönemde mezun olan bir devlet üniversitesi mezununa göre  çok daha fazlasını biliyorsun ve onlardan çok daha öndesin” diye takdir ve beğenilerini devamlı olarak dile getirirler, fakültemizin faklı olduğunun farkına varırlardı.

İş görüşmelerinde İngilizce (Hukuk İngilizcesi de dahil) ve Almanca (Hukuk Almancası da dahil) dillerinin ikisine de hakim olmam beni diğer iş başvurusu yapan adaylardan hemen ayırıyor ve üst sıralara taşıyordu.

Hukuk Fakültesinin içinde yer alan ve Hukuk Kriminolojisi dersinde kullandığımız Mahkeme Salonu sayesinde, avukat olduktan sonra nerede durmam gerektiğini ve ne söylemem gerektiğini herkesten önce öğrenmiştim. Meslektaşlarım şuan bile nerede duracaklarını bana sorarken ben bu hususu Fakültede öğrenmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Haluk hocamız, bizimle sürekli iletişimde içindeydi ve bize “Arkadaşlar başka hangi Hukuk dalını öğrenmek istiyorsunuz? Araştırın, onu da öğrenmeniz için size yardımcı olacağım” derdi. Başka hangi Üniversite’de böyle bir imkân var bilmiyorum. Çünkü devlet üniversitelerinden mezun arkadaşlarım Dekanlarının kim olduğunu bile bilmediklerini ya da görseler tanımayacaklarını hatta Dekanın onlarla konuşmayacağını söylüyorlar.

Haluk hocamız 4 sene boyunca her türlü sorunumuzda içtenlikle bize yardımcı oldu. Anlamadığımız ve daha fazla öğrenmek istediğimiz konularda hiç tereddüt etmeden bize yardım elini uzattı. Haluk hocamızın yanı sıra, Prof. Dr. Abdulkadir Arpacı, Prof. Dr. Ali Cem Budak ve diğer tüm hocalarımız, iyi birer HUKUKÇU olabilmemiz için bize daima yardımcı oldular. Şimdi geriye dönüp baktığımda, keşke hala Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okusaydım diyorum.

Halen daha Fakültede öğrendiğim dava örneklerini ve Yargıtay kararlarını kendi davalarımda kullanıyorum. Bana hukuk nosyonunu aşılayan ve iyi bir hukukçu olmam için bana yardım elini uzatan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Tüm bu yazdıklarım dilerim ki sizi aydınlatmıştır, gelin siz de Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinin bir parçası olun ve hukuku bir adım önde öğrenin.

Sevgilerimle,

Av. Gülşen Orman ÇAKAR